Vi ser det som en central del af vores rolle at udvikle og udvide den bornholmske fødevareproduktion, i et bredt samarbejde med eksisterende fødevareaktører og dermed gøre lokalt producerede sunde, velsmagende og rene fødevarer tilgængelige for bornholmerne.

Der er et spirende økosystem af økologiske producenter, forarbejdere og forhandlere på hele Bornholm, som Bornholms Økojord skal være med til at styrke og udvikle.

Herunder har vi linket til tre institutioner eller strategier, der er centrale for jordbrug, økologi- og fødevareudvikling på Bornholm.

Gourmet Bornholm arbejder for at fremme udvikling og salg af kvalitetsfødevarer på Bornholm og i resten af Danmark, og ønsker at medvirke til fornyelse og udvikling med respekt for tradition, kultur og historie. Der lægges vægt på at følge sporet fra tallerken til oprindelse og på at fortælle en god historie om råvarernes herkomst.

Gaarden – Bornholms madkulturhus er det samlende navn for det madkulturelle og historiske mikrokosmos omkring landbrugsmuseet Melstedgård. Det huser både Skafferiet, en moderne gårdbutik med lokale, bornholmske varer, og landbrugsmuseet med sit dyrehold, historieformidling og mangfoldige aktiviteter for store og små. Derudover danner den nybyggede længe rammen om madkulturhuset, der driver et væld af aktiviteter til forbedring, formidling og udvikling af Bornholms madkultur, ligesom det lægger hus til foreningen Gourmet Bornholm.

Bornholms Fødevarestrategi 2017 – 2025 er udarbejdet i et partnerskab mellem Bornholms Regionskommune,  Bornholms  Landbrug  og  Gourmet  Bornholm – en del af regional madkultur. Strategien er et værktøj og samler grundstenene i en fælles fortælling om fødevareudviklingen  på  Bornholm  og  øens  fremtidsambitioner. Det handler om beskæftigelse og samvirke, og om at skabe konkret  værktøjer til prioritering af fremtidens indsatser og projekter.